11 mei 2017

‘Een meisje zijn, is geen kinderspel’: Parlementairen spelen levensgroot bordspel over gebrek aan kansen voor meisjes wereldwijd

 

Donderdag 11 mei, federaal Parlement. Parlementairen speelden een bordspel over de gezondheid en rechten van meisjes wereldwijd. Zij vormden de pionnen op het bord en werden geconfronteerd met tal van obstakels waar meisjes in ontwikkelingslanden mee te maken hebben.  

De wereld telt ongeveer 1 miljard meisjes. Vele onder hen hebben af te rekenen met discriminatie en ongelijkheid. Zo bevallen elk jaar 16 miljoen meisjes tussen de 15 en 19 jaar en zijn zwangerschaps- en bevallingscomplicaties de tweede belangrijkste doodsoorzaak bij meisjes in die leeftijdscategorie. Jaarlijks lopen 3 miljoen meisjes het risico om besneden te worden en dagelijks ondergaan 39.000 meisjes een kind- of gedwongen huwelijk.

De Parlementairen voor de 2030 Agenda vragen dat de gezondheid en rechten van meisjes op de politieke agenda staan. Zij willen dat de Belgische ontwikkelingssamenwerking blijft inzetten op die belangrijke doelgroep.

Categorie: 
 

Agenda

Mijn agenda voor de week

van 15 tot 21 april

Twitter

Nieuwsbrief

Wil je inschrijven voor de nieuwsbrief, klik hier

Laatste foto's